Breaking News
Cont utilizator
Login | Inregistrare | Modificare Profil

Traducere site

BILANT 2018! Peste 1000 dosare penale solutionate de fiecare procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article


Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj si-a prezentat Raportul de activitate pe anul 2018, la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Timiṣ.





In documentul transmis presei se arata ca rezultatele obtinute in anul 2018 de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj, la principalii indicatori, au fost foarte bune. Astfel, in cursul anului 2018, Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj a functionat cu o schema incompleta de personal, in semestrul I/2018, gradul de ocupare a fost de 66,67% iar in semestrul II/2018, gradul de ocupare a fost de 83,33%. 

 

In anul 2018, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj au avut de solutionat un numar total de 5450 de cauze penale din care 1949 inregistrate in anul 2018 iar 3501 cauze penale ramase nesolutionate la sfarṣitul anului 2017. Aṣadar, procurorii unitatii au avut de solutionat, in medie, un numar de 1090 dosare penale/procuror.

Din cele 5450 de cauze penale, procurorii unitatii au solutionat in anul 2018 un numar de 1616 dosare penale, rezultand o medie de 323 de dosare penale solutionate/procuror, sub media nationala care a fost de 465 dosare penale solutionate/procuror. Intr-un numar de 206 dosare penale, s-a dispus trimiterea in judecata a 222 de inculpati, din care 6 inculpati in stare de arest preventiv.  In plus, in perioada de referinta, procurorii unitatii au avut de solutionat 8730 de lucrari (din care 5450 dosare penale), fiind solutionate in anul 2018 un numar de  4763 de lucrari, rezultand o medie de 952,60 lucrari solutionate/procuror”, se arata in documentul semnat de Lavinia Rus, Prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj.

Comparativ cu anul 2017 in ceea ce priveṣte numarul total de dosare penale solutionate, in anul 2018 se remarca o creṣtere la acest indicator cu cca. 7%. De asemenea, pe parcursul anului 2018, nu s-a inregistrat nicio solutie de achitare definitiva cu privire la inculpatii trimiṣi in judecata comparativ cu anul 2017 cand s-au inregistrat 4 solutii de achitare. In anul 2018 comparativ cu anul 2017, s-au inregistrat rezultate pozitive ṣi cu privire la activitatea procurorilor in sectorul judiciar.

 

Astfel, procurorii unitatii au participat in fata Judecatoriei Lugoj intr-un numar de 907 cauze penale ṣi civile judecate, fiind verificate sub aspectul legalitatii ṣi temeiniciei in vederea declararii cailor de atac un numar de 951 de hotarari judecatoreṣti. Fata de anul 2017, in anul 2018 a crescut numarul cailor de atac declarate de procurorii unitatii dar ṣi procentul de admisibilitate al acestora. Astfel, in anul 2018 s-au exercitat  33 de cai de atac iar ca urmare a solutiilor pronuntate de instantele de control judiciar a rezultat un procent de admisibilitate de cca.  80% comparativ cu anul 2017 cand au fost exercitate doar 24 cai de atac cu un procent de admisibilitate de cca. 60%.

In anul 2019, cu toate ca unitatea va functiona cu un grad de ocupare de doar 66,67%, doua posturi de procurori-functii de executie fiind vacante, Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj ṣi-a propus ca, prin intreaga activitate, sa inregistreze rezultate bune la principalii indicatori, sa actioneze cu respectarea directiilor stabilite la nivelul Ministerului Public ṣi sa creasca increderea justitiabililor in actul de justitie.

Comentarii

comentarii



0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul LugojOnline.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii. Intreaga responsabilitate a formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Related Articles

en_USEnglish
ro_RORomanian en_USEnglish