
Primaria Lugoj a cheltuit in cursul anului 2018 suma de aproximativ 50 de mii de euro pentru echipamente IT si doar 20 de mii de euro pentru deszapezirea orasului.
De altfel, aceasta diferenta intre banii cheltuiti pe laptopuri, servere, stick-uri si alte produse din domeniul IT si cei pentru deszapezire au simtit-o pe pielea lor toti lugojenii. Dincolo de aceasta discrepanta care denota si prostie si rea vointa din partea executivului Boldea, deszapezirea orasului, atat cat a fost ea, s-a efectuat prin incalcarea dispozitiilor legale in vigoare. Desi acesta operatiune s-a derulat in baza Regulamentului de organizare si functionare a Serviciului public de salubrizare in municipiul Lugoj, aprobat in 28 decembrie 2015, nu a fost respectat Ordinul de ministru nr. 82 din 9 martie 2015 care prevede ca utilizarea clorurii de sodiu (….) impreuna cu nisip sau alte materiale care prin actiunea de imprastiere pot produce deteriorari prin actiunea abraziva ori prin lovire si/sau infundare a canalizarii stradale este interzisa.
Unul dintre motive ar putea fi faptul ca deszapezirea cu material adecvat este mai scumpa, insa si costul cu reparatiile strazilor datorate folosirii sarii si nisipului depaseste costul acestor materiale antiderapante. In plus, e vorba si de nervii si banii lugojenilor, dar si de aspectul ciuruit al orasului, ca sa nu mai vorbim de amenda primita de edilul sef pentru modul in care a gestionat administrarea strazilor si trotuarelor inzapezite din Lugoj.