Breaking News
Cont utilizator
Login | Inregistrare | Modificare Profil

Traducere site

Lasatul Secului pentru Sfanta Marie. Postul incepe, anul acesta, mai devreme

Spatiere randuri+- ADimensiune font+- Printati articolul


Postul Sfintei Marii este un post cu data fixa, incepe in fiecare an pe 1 august si se termina in ziua Adormirii Maicii Domnului (15 august).





Totusi, pentru ca anul acesta ziua de Lasatul Secului pica intr-o zi de vineri, postul incepe pe 31 iulie. Postul dureaza doua saptamani si este mai usor decat al Patruzecimii, dar mai aspru decat al Nasterii Domnului si al Sfintilor Apostoli. Biserica Ortodoxa le cere credinciosilor ajunare pana la ora 15:00, in zilele de luni, miercuri si vineri, iar dupa aceasta ora, sa consume mancare uscata. Nici in celelalte zile, nu avem parte de un post usor. Marti si joi se mananca fara ulei, iar sambata si duminica avem dezlegare la untdelemn si vin. In Postul Sfintei Marii avem o singura dezlegare la peste, pe 6 august, cand praznuim Schimbarea la Fata a Domnului. 

Comentarii

comentarii



Niciun comentariu

Niciun comentariu Acest articol nu are inca niciun comentariu

Articolul acesta nu are inca niciun comentariu.

Dar dumneavoastra puteti comenta primul! Lasati un comentariu !

Lasati un comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul LugojOnline.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii. Intreaga responsabilitate a formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Adresa dumneavoastra de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *


Articole asemanatoare

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian