gaidosgroup1000x100_mini
silcomcnc2017-compressor
Breaking News
Cont utilizator
Login | Inregistrare | Modificare Profil

Traducere site

riekermai2017-compressor
ccvipsecurity1oct2017

INTERVIU LugojOnline! Sergiu Sas, managerul Cofetariei SAS din Lugoj: ” Doar cand gusti dintr-o felie de tort sau o prajitura in care au intrat numai ingrediente naturale iti dai seama cu adevarat cate chimicale am ajuns sa mancam in fiecare zi!”

Spatiere randuri+- ADimensiune font+- Printati articolul

opticaofertaoct2017

Lugojeanul Sergiu Sas, managerul Cofetariei SAS din Lugoj, si-a facut un scop din a oferi clientilor torturi si prajituri de inalta tinuta si mai ales de cea mai buna calitate.


bratumetal2016-compressor



Pentru a afla mai multe detalii despre activitatea, creatiile grija si atentia pentru detaliile din spatele unor astfel de opere de arta dulci, LugojOnline a realizat un prim interviu din seria interviurilor pe care le vom realiza cu diverse personalitati, oameni de afaceri si simpli cetateni, in fiecare saptamana de acum inainte.

 
Ce te-a determinat sa pornesti pe acest drum, pe care multi altii au pornit cu mult timp inaintea ta?

Am ales acest business deoarece imi place si o fac din pasiune. Pot spune ca a fost si pragmatism, dar mai ales dorinta de a reda publicului gusturi ale prajiturilor de altadata, folosind mai putin zahar, mai putina grasime, mai mult unt si mai multa ciocolata, in general ingrediente de calitate, totul intr-un efort de a valorifica mai mult aromele. E un domeniu in care am facut si fac tot ce imi sta in puteri pentru a excela.

 
Cofetaria a evoluat extrem de mult in ultimii ani. Cum percep clientii acest lucru?

Multa vreme oamenii nu au mai pus accent pe calitate, ci pe cantitate si mai ales pe pret. Un pret mai mic arata ca materiile prime din care sunt facute prajiturile sunt de fapt doar inlocuitori ale unor ingrediente! In ziua de astazi nimeni nu mai foloseste untul la prajituri, fiindca pretul acestuia este destul de ridicat fata de margarina care contine uleiuri vegetale, precum cele de floarea-soarelui, de soia sau de rapita si care, desi este asemanatoare cu untul la consistenta este egala cu plasticul la structura moleculara. Mai mult, margarina a fost „imbunatatita“ cu coloranti, arome si vitamine sintetice, mai nou si cu aromatizanti artificiali, care o fac sa miroasa a lapte mai tare decat laptele. Se stie ca untul e o grasime de origine animala care incarca vasele de singe cu colesterol, iar medicii ne sfatuiesc sa nu facem abuz. Dar margarina este un unt sintetic si un pericol pentru sanatate. In Lugoj nu mai foloseste absolut nimeni unt, nici cofetariile si nici cei care fac prajituri, asa zis naturale, acasa. De aceea, noi am ales sa le oferim o gama foarte variata de torturi si prajituri, absolut toate produsele noastre fiind realizate cu unt si nu cu margarina.

 

Cum reuseste Cofetaria SAS sa evite folosirea unor ingrediente surogat si sa realizeze totusi produse de calitate?

Secretul nostru consta in faptul ca nu am facut niciodata rabat de la materiile prime de super calitate si mai ales naturale. In laboratorul nostru de prajituri nu exista nici macar un gram de margarina! Folosim doar produse premium, incepand cu ciocolata pe care o importam din Venezuela, de la cel mai bun producator de cacao din lume si terminand cu untul pe care il folosim la toate produsele noastre. In privinta acestuia exista totusi o problema, in sensul ca pretul unui kilogram a crescut in ultimele cinci luni cu 70%, iar de aici si diferenta de pret de 5-8% fata de produsele comercializate de alte cofetarii. Preturile la unt au depasit recorduri istorice in Europa, fiindca oamenii au inceput sa renunte la produsele alternative din uleiuri vegetale, cum este margarina, inlocuindu-le cu unt natural produs din grasimi animale. Ca urmare a consumului in crestere, datorat perceptiei ca untul este unul dintre cele mai sanatoase alimente, preturile au crescut, in timp ce productia de lapte la nivel mondial este in stagnare. Cu toate acestea, am reusit sa mentinem un pret rezonabil al produselor noastre, fiindca laboratorul de productie si spatiile de vanzare sunt in proprietatea noastra, astfel ca nu suntem nevoiti sa platim chirii sau sa apelam la credite bancare! De exemplu in Timisoara cel mai ieftin kilogram de tort cu crema de unt incepe de la 65/kg de lei, in timp ce la noi acelasi produs il gasesti la un pret de 51 lei/kg.

 

Cum percep oamenii aceasta diferenta de pret! Sunt sceptici sau o accepta doar fiindca stiu ca aceste produse sunt realizate din ingrediente de calitate?

Exista o categorie de clienti pentru care conteaza mai mult pretul, decat un produs de calitate, insa tot mai multi oameni incep sa inteleaga deja ce implica acest lucru in privinta sanatatii si sunt mai selectivi in alegerile legate de prajituri. Tot mai multi doresc sa redescopere cofetaria traditionala, cea pierduta dupa 1989, dar si sa cunoasca gusturi noi. Importante sunt insa ingredientele, fiindca doar cand gusti dintr-o felie de tort sau o prajitura in care au intrat numai ingrediente naturale iti dai seama cu adevarat cate chimicale surogat am ajuns sa mancam in fiecare zi.

Cum vezi concurenta in acest domeniu in ziua de astazi?

 

Dupa parerea mea, concurenta este benefica, fiindca te face mai bun. Mereu am spus ca este nevoie de concurenta pentru a ne intrece pe sine. Eu cred ca este loc pentru toata lumea si mai cred ca oricine are o astfel de activitate ajunge sa-si puna cumva amprenta pe produsele pe care le creeaza. Noi avem stilul nostru si doar ingrediente originale, de cea mai buna calitate, iar prin asta ne diferentim de altii!

(P)

mayagymfytlugojoct2017

Related Post

Comentarii

comentarii


brutariaardelean2017

Niciun comentariu

Niciun comentariu Acest articol nu are inca niciun comentariu

Articolul acesta nu are inca niciun comentariu.

Dar dumneavoastra puteti comenta primul! Lasati un comentariu !

Lasati un comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul LugojOnline.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii. Intreaga responsabilitate a formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Adresa dumneavoastra de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

opticaofertaoct2017

Articole asemanatoare

certificenergiun2017-compressor

Cautare articole

Fotografia zilei

panoucentruturistic2017

Publicitate

dezinsectiehoria2017
silcomangajaresofermai2017

Publicitate

bogclaniningoct2017

Publicitate

Slide background
bannercerapidmai2014210
Banner
Banner
Banner

Ne apreciaza pe Facebook

Banner

Articole recente

Publicitate

Horoscop

Mai multe despre Actualitate, Eveniment, Social
Ne mai miram ca se prabusesc! Stalpii din Lugoj gem sub greutatea cablurilor, in timp ce Primaria da aprobari pe banda rulanta

Furtuna de duminica a pus la pamant mai multi stalpi de electricitate din Lugoj, in special pe strada Timisoarei.

Închide