LugojOnline.ro

Switch to desktop Register Login

Sarbatorita si la Lugoj. Zeci de persoane au participat la manifestarile prilejuite de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Voteaza acest articol
(1 Vot)
LugojOnline - Zeci de persoane au participat la manifestarile prilejuite de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni  LugojOnline - Zeci de persoane au participat la manifestarile prilejuite de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni FOTO: LugojOnline

Comunitatea maghiara din Lugoj a sarbatorit, sambata, prin discursuri, cantece si depuneri de coroane, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Ceremoniile au debutat la statuia revolutionarului pasoptist Eftimie Murgu, unde reprezentantii comunitatii maghiare au tinut discursuri despre momentul istoric al Revolutiei de la 1848 si au depus o coroana de flori. Dupa acest moment a urmat o slujba comemorativa la Biserica Reformata Lugoj. Aici, credinciosii, impreuna corul bisericii, au sustinut un program de poezii si cantece. Sarbatoarea s-a incheiat cu o procesiune cu steaguri si torte in cimitirul Romano-Catolic, unde au fost depuse coroane de flori la mormintele celor cazuti la datorie. Pe tot parcursul desfasurarii ceremoniilor, participantii la eveniment au fost insotiti de echipaje ale jandarmilor, Politiei Nationale si Politiei Locale.

Ultimul update: Marți, 18 Martie 2014 01:22
Bella Gold Lugoj

Bella Gold Lugoj

Lasati un comentariu

Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii. Asigurati-va ca introduceti corect informatiile solicitate. Folositi un limbaj decent fata de utilizatorii si editorii www.lugojonline.ro Intreaga responsabilitate juridica pentru comentarii revine autorilor acestora, acestea nereprezentand sub nici o forma pozitia LugojOnline.ro. Articolele marcate cu semnul (P) sunt materiale publicitare, motiv pentru care nu sunt acceptate comentarii!

1 Comment

© LugojOnline.ro 2014 | Toate drepturile rezervate.

Top Desktop version