Breaking News
Cont utilizator
Login | Inregistrare | Modificare Profil

Traducere site

Un nou curs pentru cei care vor sa devina asistent maternal profesionist. Ce acte sunt necesare la depunerea dosarului

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article


Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis va organiza, in acesta primavara, un nou curs de formare a asistentilor maternali profesionisti.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizica, atestata in conditiile legii, care asigura, prin activitatea pe care o desfasoara la domiciliul sau, cresterea, ingrijirea si educarea, necesare dezvoltarii armonioase a copiilor pe care ii primeste in plasament sau in incredintare.

Persoanele interesate sunt asteptate pentru a depune o cerere de evaluare la Registratura de la sediul DGASPC Timis, str. P-ta Regina Maria, nr. 3, Timisoara sau la sediul din Lugoj, strada Timisorii nr. 27-33. Perioada de depunere a cererilor este 1 – 31 martie 2016. Cererea va cuprinde si motivatia pentru care doreste sa devina asistent maternal profesionist.

La cererea de evaluare vor fi anexate:
a) un curriculum vitae al solicitantului
b) copie dupa actul de identitate.
c) copie dupa diploma de studii a ultimei scoli absolvite.

In urma depunerii cererii, angajatii din cadrul D.G.A.S.P.C. Timis vor efectua o evaluare sociala a persoanei solicitante, care consta in vizite la domiciliul acesteia, discutii cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum si o evaluare psihologica.
Ulterior evaluarii, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesionala in vederea obtinerii atestatului de asistent maternal profesionist, putand fi angajate numai dupa obtinerea acestui document.Cursurile de formare profesionala vor fi organizate la sediul DGASPC Timis si au o durata de minim 60 de ore.

Cursul este gratuit, iar persoanele care doresc sa il urmeze trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
• sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
• sa prezinte garantii morale si materiale pentru indeplinirea corecta a obligatiilor ce le revin referitoare la cresterea, ingrijirea si educarea copiilor pe care ii vor primi in plasament;
• sa aiba in folosinta o locuinta care sa acopere necesitatile de preparare a hranei, igiena, educatie si odihna ale utilizatorilor sai, inclusiv pe cele ale copiilor care urmeaza a fi primiti in plasament;
• sa aiba varsta cuprinsa intre 25 si 55 de ani;
• sa aiba studii medii absolvite cu diploma de bacalaureat sau scoala profesionala.

Conform legii, nu vor putea deveni asistenti maternali profesionisti persoanele care:
• au suferit o condamnare prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru savarsirea cu intentie a unei infractiuni;
• au fost decazuti din drepturile parintesti, sau al caror copil a fost declarat abandonat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva;
• sufera de boli cronice transmisibile si boli psihice
Mai multe informatii privind organizarea acestui curs, pot fi obtinute la Serviciile Management de Caz Zona I, Zona II si Zona III din cadrul DGASPC – telefon 0256-490281, 494030, interioare 111 si 180, respectiv, pentru zona Lugoj – 0256-336788.

[socialpoll id=”2333718″]

Comentarii

comentarii0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul LugojOnline.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii. Intreaga responsabilitate a formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Related Articles

en_USEnglish
ro_RORomanian en_USEnglish