Breaking News
Cont utilizator
Login | Inregistrare | Modificare Profil

Traducere site

„Sprijin la bacalaureat, acces la facultate”. 70.000 de euro pentru Colegiul National „Coriolan Brediceanu”, prin Proiectului privind Invatamantul Secundar – ROSE

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article


Colegiul National „Coriolan Brediceanu” a semnat cu Ministerul Educatiei Nationale, Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa, acordul de grant pentru implementarea proiectului „Brediceanu – Pasi spre excelenta”, finantat din Schema de granturi pentru licee, care se deruleaza in cadrul Proiectului privind Invatamantul Secundar – ROSE.

Proiectul este finantat de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare si a fost elaborat luand in considerare principalul obiectiv strategic national al Romaniei, acela de asigurare a unei piete a muncii incluzive si eficiente prin educatie si formarea de competente. Proiectul ROSE face parte din Programul National al MEN „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate” si contribuie la strategia MEN de reducere a parasirii timpurii a scolii in invatamantul primar si secundar, la cresterea participarii la activitati de invatare pe tot parcursul vietii si la imbunatatirea oportunitatilor in invatamintul tertiar pentru populatia Romaniei.

Suma de 70000 de euro, care constituie obiectul acordului de grant semnat de conducerea Colegiului “Brediceanu”, va fi repartizata in transe, pe urmatorii patru ani scolari si va fi utilizata pentru activitati pedagogice si de sprijin, activitati extracurriculare si activitati de dotare a scolii, toate urmarind atingerea obiectivului general al proiectului – cresterea ratei de promovabilitate la examenul de bacalaureat.

Beneficiarii directi ai proiectului vor fi elevii de liceu ai Colegiului, in special cei de clasa a XII-a, pentru care vor fi organizate ateliere de lucru pe disciplinele la care se sustin probe in cadrul examenului de bacalaureat, in scopul sistematizarii cunostintelor si al dezvoltarii de conexiuni interdisciplinare, desfasurate intr-o atmosfera non-formala si utilizand tehnica moderna, activitati extracurriculare si programe de consiliere si dezvoltare personala. Beneficiarii indirecti sunt parintii elevilor, care vor fi sprijiniti in demersul de a avea copii cu o educatie de calitate, finalizata cu diploma de bacalaureat si sanse mai mari de admitere la studii superioare, profesorii, care vor avea ocazia sa organizeze activitati interesante de remediere, extracurriculare si de sprijin in beneficiul elevilor de liceu, universitatile si institutiile de invatamant superior din zona, care vor avea mai multi potentiali studenti, intreprinderile si institutiile locale, care vor avea ocazia sa angajeze personal cu studii cel putin medii, comunitatea locala, careia ii va creste nivelul intelectual, stiintific si cultural.

Conducerea Colegiului isi propune ca acest proiect sa contribuie la combaterea absenteismului in randul elevilor de liceu, sporirea interesului lor pentru studiul disciplinelor de examen si cresterea la peste 90% a ratei de promovabilitate la examenul de bacalaureat.

Comentarii

comentarii0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul LugojOnline.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii. Intreaga responsabilitate a formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Related Articles

en_USEnglish
ro_RORomanian en_USEnglish