Breaking News
Cont utilizator
Login | Inregistrare | Modificare Profil

Traducere site

Nu e nici primul, nici ultimul! Primarul Francisc Boldea recunoastea ca subordonatii sai din PSD au votat un proiect ilegal!

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article


Primarul Boldea a fost sesizat in cadrul sedintei Consiliului Local de marti, despre existenta unei stari de nemultumire a lugojenilor din cartierul Cotu Mic, cu privire la lucrarile de amenajare a parcarilor si sistematizare din zona blocurilor 2-3 si zona blocurilor 4-5-6-7-8.

Oamenii sustin ca locurile de parcare sunt executate prea aproape de blocuri si ca toate gazele de esapament le vor intra in case, mai ales vara cand toata lumea tine ferestrele deschise, iar iarna vor fi deranjati de zgomotul motoarelor autoturismelor pe care proprietarii le lasa in functiune, in special dimineata. Cel care a transmis nemultumirile cetatenilor este consilierul independent Liviu Brindusoni, care a atras atentia si asupra faptului ca se incalca legislatia in vigoare, fiindca aceasta prevede ca parcarile de bloc nu pot fi amenajate la o distanta mai mica de 5 metri de ferestrele imobilului, iar in aceste locuri de parcare sunt interzise activitati de reparatii si intretinere auto.

In Ordinul nr.119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 127 din 21 februarie 2014, la art.4 lit. c, se precizeaza faptul ca, „spatiile amenajate pentru gararea si parcarea autovehiculelor populatiei din zona respectiva, vor fi amplasate la distante de minimum 5 metri de ferestrele camerelor de locuit. In aceste spatii este interzisa gararea autovehiculelor de mare tonaj, cum ar fi autovehiculele peste 3,5 tone, autobuzele, remorcile etc., precum si realizarea activitatilor de reparatii si intretinere auto”Tot la stabilirea amplasamentelor cladirilor de locuit va fi precizat un amplasament destinat spatiilor de joaca pentru copii -amenajate si echipate cu mobilier urban specific, realizat conform normativelor in vigoare astfel incat sa fie evitata accidentarea utilizatorilor. Nerespectarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei atrage raspunderea disciplinara, administrativ-materiala, civila ori, dupa caz, penala, in sarcina persoanelor vinovate de abaterile savarsite, mai prevede ordinul emis de Ministerul Sanatatii (MS).

Desi a recunoscut ca proiectul nu respecta legislatia in vigoare, fiindca distanta de la ferestre la locurile de parcare este de numai 1,5 meti, primarul Francisc Boldea a lasat se inteleaga ca nu are nicio responsabilitate legala in acest caz , aruncand vina pe alesii locali care au votat acest proiect de hotarare, chiar daca in cauza este vorba si despre colegii sai din PSD.

 

A fost aprobat de catre Consiliul local, a fost licitat si dat in executie deja. E un proiect pe care l-ati aprobat! Cetatenii din cartier au cerut ca in zonele dintre blocuri sa amenajam parcari si spatii verzi. E un proiect foarte frumos cu rondouri si copaci. Proiectul nu se mai poate modifica pentru ca e deja in executie”, a spus Francisc Boldea.

Mai mult, edilul sef a lasat sa se inteleaga ca alesii locali sunt cei care au aprobat proiectul tehnic al investitiei, lucru total neadevarat, fiindca acestia au aprobat doar studiul de fezabilitate, prin proiectul de hotarare cu titlul „Documentatia de avizare a lucrarilor de interventie (D.A.L.I) pentru obiectivul de investitii “Parcari si sistematizare Cartierul Cotu Mic zona blocurilor 2-3 si zona blocurilor 4-5-6-7-8”. De fapt, Francisc Boldea incearca sa arunce vina pe Consiliul Local, pentru o investitie a carui initiator este, dar care nu respecta legislatia in vigoare. Cu siguranta nu este nici prima si nici ultima hotarare ilegala pe care primarul Lugojului o impune spre adoptare Consiliului Local, dupa care da vina pe alesii locali.

Proiectul la care face referire edilul sef a primit aviz favorabil din partea comisiilor si a fost aprobat la data 28.01.2016, in unanimitate cu 19 voturi, de catre consilierii locali Agache Mihai, Ambrus Ioan, Baboniu Marius Cornel, Barboni Ioan, Badina Nicu, Blidariu Stefan, Corbeanu Adriana Gabriela, Cotolan Voichita Ofelia, Craciunescu Iosif, Daminescu Porfir Dorel, Gaidos Albin, Galescu Cristian Pavel, Grozav Gerlinde, Padurean Ioan, Savu Constantin, Szucs Diana Maria si Tech Alin. Dovada sta Procesul Verbal al sedintei din data de 28.01.2016 pe care il regasiti mai jos, impreuna cu Proiectul de hotarare!.
La fel de interesant este si punctul de vedere al reprezentantilor executivului condus de Francisc Boldea, care spun ca, „in cazul in care legislatia ar fi respectata, nu ar mai putea amenaja niciun loc de parcare in Lugoj”.

E bine ca se amenajeaza locuri de parcare in cartierele Lugojului, insa nu ar fi rau ca executivul condus de primarul Francisc Boldea sa inceapa sa inteleaga ca lucrurile trebuie facute in conformitate cu legislatia in vigoare si nu doar intr-un stil populist cu scop electoral!

 

 

Play

Comentarii

comentarii0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul LugojOnline.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii. Intreaga responsabilitate a formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Related Articles

en_USEnglish
ro_RORomanian en_USEnglish