Breaking News
Cont utilizator
Login | Inregistrare | Modificare Profil

Traducere site

Aniversare la Cofetaria SAS din Lugoj! O reteta de succes, cu multe provocari, care arata ca se poate si altfel (P)

Spatiere randuri+- ADimensiune font+- Printati articolul


Cofetaria SAS implineste 7 ani de activitate, perioada in care si-a rasfatat zi de zi clientii cu cele mai dulci oferte, preparate numai cu ingrediente naturale, fara coloranti sau conservanti artificiali.





Fie ca vorbim de prajituri, torturi aniversare, torturi pentru nunta sau botez, Cofetaria SAS a devenit locul in care gasesti acele produse care iti fac viata mai dulce. Produsele realizate de Cofetaria SAS nu sunt doar delicoase, ci si spectaculoase, fiind decorate cu multa migala de cofetarii proprii. Pentru a marca aceasta aniversare, chiar daca ne aflam cu totii intr-o perioada dificila, LugojOnline a realizat un interviu cu dl. Sergiu Sas, managerul Cofetariei SAS.

Rep: De ce ati ales o afacere in domeniul cofetarie si dulciuri? Cum v-ati decis sa intrati pe o piata deja saturata?

Sergiu Sas: Din dorinta de a oferi produse de calitate, in locul celor de proasta calitate care existau si inca mai exista pe piata. Inca de la bun inceput am sesizat o lipsa acuta a produselor de calitate si astfel am incercat si, cred ca am si reusit, sa oferim prajituri realizate in laboratorul propriu din materii prime premium, cum ar fi untul de 82 % grasime de origine franceza, ciocolata venezueleana, importata de la un producator italian care detine propriile plantatii in Venezuela si care urmareste si selecteaza foarte atent materia prima, fiind lider mondial in domeniu in privinta calitatii, frisca naturala de origine franceza ELLE & VIRE, lider european pe acest produs, icing olandez, faina superioara, faina de migdale de origine americana care este una dintre cele mai bune din lume, coloranti alimentari 100% naturali, oua de la fermele locale 100% naturale si esente premiate in toata Europa! Inceputul a fost greu, deoarece piata era obisnuita cu produse slab calitativ si in mare parte facute in locuri neautorizate si departe de a se incadra in normele prevazute de lege.

Rep: Ce face ca produsele realizate de Cofetaria SAS sa fie speciale sau unice?

Sergiu Sas: Faptul ca noi nu am folosit niciodata margarina, praf de oua sau ciocolata neveritabila, dar si retetele orginale! Noi folosim doar ingrediente premium, care au un pret mai mare de achizitie, dar cu toate acestea am reusit sa avem si cele mai bune preturi in raport cu acesta calitate pe care o oferim clientilor nostri! Din acest motiv am fost de multe ori perceputi ca producatori care ofera produse mai scumpe fata de ceea ce ofera altii, dar in timp clientii nostri au inteles faptul ca un produs realizat din ingrediente de calitate nu se poate compara cu niciun alt produs realizat din tot felul de inlocuitori chimici si alte ingrediente nesanatoase. Cu alte cuvinte, diferenta de pret se regaseste in costul de productie al produselor si al materiei prime folosite care difera foarte mult, de la 8-10 lei/kg in majoritatea cazurilor, la 30-35 lei/kg in cazul celor folosite de noi. Fiindca am reusit sa ducem tot ceea ce inseamna produse de cofetarie la un nivel inalt am fost mereu copiati, dar clientii au sesizat ca aceste produse copiate nu au aceeasi calitate, chiar daca poarta o denumire identica cu a produselor noastre, in special datorita faptului ca nu au fost realizate dupa retelele originale pe care noi le avem si nici din ingredientele premium pe care noi le folosim. De aceea am militat mereu pentru interzicerea anumitor materii prime de pe piata si am ramas placuti surprinsi sa constatam ca UNIUNEA EUROPEANA a reglementat prin REGULAMENTUL 649/2019 producerea si comercializarea de materii prime si produse care contin acizi grasi, altii decat cei de origine animala, a decis ca procesul de obtinere a acestor acizi sa fie interzis din luna aprilie 2021. Legat de domeniul nostru, aceasta decizie se refera in primul rand la margarina.

 

Rep: Fiecare afacere are suisuri si coborasuri. Credeti ca exista o reteta a succesului?

Sergiu Sas: Respectul pentru colegi si pentru clienti. Cred ca cel mai important este sa fii corect cu angajatii, cu clientii si cu furnizorii.

 

Rep: Cum ati reusit sa cresteti calitatea serviciilor la un nivel superior celui care exista in urma cu 7 ani si care au fost provocarile pe care ati fost nevoit sa le depasiti?

Sergiu Sas: Am invatat multe si a existat tot timpul o preocupare atenta asupra serviciilor si a produselor oferite. Am fost primii care au investit masiv in amenajarea de Candy bar-uri si am dus la un alt nivel tot ceea ce inseamna deserturi pentru evenimente, oferind o experienta de neuitat tuturor celor care ne-au ales sa le fim alaturi in cele mai frumoase zile din viata lor. Calitatea produselor nostre si inovatia continua a facut sa fim din ce in ce mai apreciati de clienti. Asa ne-au cunoscut clientii, pentru asta ne-au recomandat mai departe si asa vom continua. De-a lungul timpului, dar in mod special in ultimii ani, calitatea resursei umane a reprezentat o adevarata provocare. Ne bucuram ca, in ciuda dificultatilor din acest domeniu, am avut si avem o volatilitate redusa a resursei umane si am avut mereu o echipa extraordinara. Eforturile noastre in avea a avea angajati foarte buni au dat roade in general si nu ne vom opri aici. Mereu vom cauta oameni buni in acest domeniu si vom incerca sa ii atragem in echipa noastra.

 

Rep: Ce a reprezentat Cofetaria SAS cei 7 ani de activitate?

Sergiu Sas: Cofetaria SAS inseamna, in cei 7 ani de activitate, peste 1.500 de evenimente realizate si un numar foarte mare de clienti deserviti zilnic in cele doua locatii din Lugoj. Pe langa produsele de cofetarie am adus la Lugoj si o inghetata premium, furnizata de un producator italian partener, o cafea premium si produse racoritoare cu piureuri de fructe de cea mai buna calitate, care pot fi degustate in locatia noastra de pe str. Mocioni nr 2.

Rep: Aniversati astazi, 7 ani de la aparitia pe piata lugojeana. Cum vedeti lucrurile de acum inainte?

Sergiu Sas: Sunt optimist si cred ca lucrurile vor merge inainte cu succes! Pentru aniversarea de astazi am avut pregatite pentru clientii, colaboratorii si angajatii Cofetariei SAS mai multe surprize, intre care o expozitie de torturi, o petrecere si multe alte lucruri, dar in actualul context epidemiologic am fost nevoiti sa anulam toate aceste actiuni. Chiar daca in acest moment trecem prin clipe dificile cu totii, vreau sa ii asigur pe angajatii, colaboratorii si clientii nostrii, ca vom trece cu bine peste aceste momente si cu siguranta vom continua sa inovam si sa oferim experiente placute si produse de cea mai buna calitate!

(P)



Niciun comentariu

Niciun comentariu Acest articol nu are inca niciun comentariu

Articolul acesta nu are inca niciun comentariu.

Dar dumneavoastra puteti comenta primul! Lasati un comentariu !

Lasati un comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul LugojOnline.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii. Intreaga responsabilitate a formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Adresa dumneavoastra de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *


Articole asemanatoare

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian